Kurilean Bobtail / Sundhed
Kattens sundhed:
Selv om der ikke er konstateret arvelige sygdomme hos Kurilean Bobtail, Ja så kan de blive syge lige som alle andre dyr og mennesker.

 

Sundhed er både arv, miljø og foder. samt der er nogle generelle katte relaterede sygdomme, man kan opleve hos alle kattene uanset race.

 

Da der er så mange andre der har skrevet så glimrende om det, vil vores beskrivelse være kort med link til de oprindelige artikler og beskrivelser.

 

Kat og Corona(COVID-19)
Pt har vi jo Corona pandemien. Den giver anledning til mange spørgsmål.
Felis Danica har spurgt Fødevarestyrelsen om hvorvidt vi kan forvente ændringer i anbefalingerne omkring hold af kæledyr. Se svaret her LINK

 

Felin Corona virus (FCoV) hos kat
I den sidst nye udgave af KatteMagasinet er det et par glimrende artikler om emnet LINK
FIP - fup og fakta af Susanne Wehnert LINK
FIP - Spørgsmål og svar v/dyrlæge Tina Møller Sørensen LINK

 

Uanset hvor du vælger at købe kat, så køb kun et sted fra, hvor du kan komme og se katten, inden du betaler depositum eller reservationsgebyr.
Køb kun et sted hvor du kan se og føle er godt, hvor katten er sunde raske. Køb aldrig en kat eller killing af medlidenhed, du er dermed med til at holde gang i et sygt foretagende.
Er du i tvivl om at opdrættet er reelt og der er foretaget, de nødvendige test på forældredyrene, så anmod om at se testresultatet, en god seriøs opdrætter viser gerne resultaterne frem.

 

Vores beskrivelse tager udgangspunkt i at der købes kat hos gode seriøse opdrætter, hvor der medfølger stamtavle på killingerne/kattene

 

Arv:
Er sygdomme der arves fra forældrene. Seriøse opdrætter arbejder på at minimere disse sygdomme og helst komme dem helt til livs. Dette gøres ved tester kattene for race specifikke sygdomme inden avl. Spørg gerne ind til sygdomme og test.

 

Miljø:
Er de omgivelser kattene bor under og hvad de får at spise. Her det er vigtig at vælge et godt foder, som er baseret på kød med et højt protein indhold og en fedtprocent på min 15-20%. Samt at det ikke indeholder sukker og salt.
Birgit Holme (ChiCha Maine Coon) har lavet en glimrende beskrivelse af foder på hende hjemmeside LINK (åbner i et nyt vindue)

 

Kattenes omgivelser skal også være sikre uanset om de lever som ren inde katte eller får lov til at komme ud.

 

Rigtig mange planter er giftige for kattene. Her kan du se se en del af dem LINK A-K LINK L-Å på side kan du også hvilke ugiftige planter der er. (Jeg arbejder på at få dem langt ind som PDF filer).

 

Skal kattene have ude adgang, så anbefaler vi at de kommer ud under sikre forhold, får inspiration til løbegårde, indhegnede altaner og haver HER
Jeanette & Knud Erik | kurileanbobtail.dk © Copyright 2009 All Rights Reserved